/ БТА
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че страната му ще вземе всички необходими мерки, за да се защити, след като ливанското шиитско движение "Хизбула" изстреля стотици ракети и дронове срещу Израел в отговор на убийството на висш командир от групировката, предаде Ройтерс.

„Хизбула“ изстреля ракети по израелски военни бази, обявиха извънредно положение в Израел

"Решени сме да направим всичко възможно да защитим страната си, да могат хората от Северен Израел да се върнат безопасно по домовете си и да продължим да прилагаме простото правило - ако някой ни навреди, ще му навредим и ние", посочи премиерът.

Нетаняху свика заседание на кабинета си по сигурността, чието начало беше предвидено за 04:00 ч. тази сутрин по Гринуич.

По-рано израелският министър на отбраната Йоав Галант обяви 48-часово извънредно положение на територията на Израел заради масирания обстрел, на който Хизбула подложи Израел тази нощ, припомнят агенциите.

Ливанското шиитско движение съобщи, че е изстреляло над 320 ракети "Катюша" по Израел в рамките на "първа фаза" от отговора си на убийството на висшия си военен командир Фуад Шукр през юли в Бейрут.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Владимир Сахатчиев/БТА