взрив експлозия
взрив експлозия / iStock/Getty Images
Самоделната бомба е била заложена в електрическо табло
Назначен от Русия кмет на окупиран украински град и двама негови бодигардове бяха ранени при експлозия, предаде ТАСС, като се позова на представител на местната полиция.

Той каза, че самоделно взривно устройство е било заложено в електрическото табло на входа на сградата, където живее Андрей Шевчик. От украинска страна неведнъж са били отправяни заплахи срещу 48-годишния кмет на Енергодар - окупиран от руските въоръжени сили град в южната украинска Запорожка област, отбеляза източникът на ТАСС.

Украинската агенция УНИАН съобщи, че "колаборационистът" е станал мишена на атака, извършена от "партизани". Тримата ранени - "кметът" на Енергодар и двама негови бодигардове - са настанени в болница "с наранявания с различна степен на тежест".

Животът на Андрей Шевчик е вън от опасност, предаде ТАСС, като се позова на представител на правоохранителните органи.

Той уточни, че Шевчик е с баротравма на едното ухо и счупена ключица. "Кметът" на Енергодар е настанен в болница в Мелитопол - друг окупиран от руските сили украински град в Запорожка област.

Преди руската инвазия Шевчик е бил депутат в украинския парламент от проруската партия "Опозиционна платформа - за живота", отбелязва УНИАН.

Край град Енергодар се намира Запорожката АЕЦ - най-голямата руска атомна електроцентрала. Тя също е под контрола на руските сили.
БТА