/ БГНЕС
Руският опозиционер Алексей Навални, отровен според три европейски лаборатории с невротоксично вещество, заяви днес, че е бил посетен от германския канцлер Ангела Меркел, докато е бил на лечение в берлинската болница "Шарите", предаде Франс прес.

"Много съм признателен на канцлера Меркел, че ме посети в болницата", написа в Twitter Навални, с което потвърди разпространената снощи от германското сп. "Шпигел" информация. Критикът на Кремъл бе изписан миналата седмица от клиниката след едномесечно лечение и в момента се възстановява в Берлин.

Меркел посетила тайно Алексей Навални в берлинската клиника

Според сайта на списанието Меркел е "подчертала с необичайния си жест солидарността на правителството на ФРГ с Алексей Навални", съобщи днес ТАСС. Както смята "Шпигел", визитата й за пореден път показва, че канцлерът не смята да приключи "случая Навални" тихомълком и ще се опитва да изясни всички обстоятелства на случилото се с него.

Германското правителство заяви, че тестове, направени в Германия, Франция и Швеция са установили, че Навални е бил отровен. Берлин поиска обвинения от Москва, която отрича да е замесена в това и казва, че не е видяла доказателства за извършено престъпление, отбеляза Ройтерс.
 
БТА