Сирия
Сирия / БТА
Израелски ракети са ударили две бази за противовъздушна отбрана в Южна Сирия през нощта на 30 юли, съобщи военен наблюдател. Напрежението по северната граница на Израел нарасна след смъртоносния ракетен удар по Голанските възвишения, предаде АФП.

Базираната във Великобритания Сирийска обсерватория за правата на човека съобщи, че няма жертви при нощните удари в провинция Дара. Тя се намира до линията, разделяща сирийските и израелските сили на Голанските възвишения.

Държавните медии на Сирия не съобщават за удари.

Ракетен удар от Ливан уби и рани хора на Голанските възвишения в Израел

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обеща суров отговор на атаката от 27 юли, при която бяха убити 12 младежи в арабски град на друзите в Голан.

Израел и Съединените щати обвиниха за удара подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула. Тя води почти ежедневен огън с израелските сили, откакто през октомври миналата година започна войната в Газа между бойците на Хамас и Израел.
 


Ливанският министър на външните работи Абдала Бу Хабиб каза, че в резултат на активна дипломатическа дейност се цели ограничаване на очаквания израелски отговор.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС