/ iStock/Getty Images
Мъжът е бил забелязан на пешеходен надлез, съединяващ различните зони на големия и модерен квартал
Мъжът, въоръжен с нож, който по-рано днес нападна полицаи в квартал Дефанс на френската столица Париж, е бил психически болен, избягал от клиника, съобщи вестник "Паризиен", цитиран от БТА.

Според вестника нападателят по произход е мароканец на 42 г. Той е избягал от болницата още през юни и е пребивавал нелегално на френска територия. Няма данни, които да сочат, че появата му с 25-сантиметров нож в бизнес квартала Дефанс е била терористичен акт.

Застреляха мъж във Франция, заплашвал полицаи с нож

Мъжът е бил забелязан на пешеходен надлез, съединяващ различните зони на големия и модерен квартал. В ръката му имало нож. Свидетели твърдят, че след това той се приближил към един от небостъргачите и започнал да си удря главата в стъклото на прозореца на първия етаж. Човек от охраната първи го забелязал и повикал полицейски патрул. На искането на полицаите да остави ножа на земята човекът не реагирал. Той тръгнал срещу полицаите, крещейки: "Ще ви убия всички!".

Най-близкият до него полицай дал пет изстрела, а двама от неговите колеги - още по един. Нападателят бил тежко ранен в гърдите и в крака. Един час по-късно той починал.