Шарлотсвил
Шарлотсвил / БГНЕС, архив
Неонацистът, който прегази и уби с колата си протестираща в Шарлотсвил в събота, е имал пристъпи на насилие, възхищавал се е на Адолф Хитлер и е биел майка си, предадоха Франс прес и Ройтерс.
 
Обвиненият в убийство, умишлено насилие и бягство Джеймс Фийлдс силно се интересуваше от нацизма и се възхищаваше на Адолф Хитлер, каза по Си Ен Ен негов бивш преподавател от гимназията. Младежът се увличал по тактиките на нацистката армия през Втората световна война.
 
Тръмп: Ненавистта и фанатизмът нямат място в Америка

20-годишният Фийлдс се опитал да постъпи в американската армия
през 2015 г., но бил обявен за негоден за военна служба.
 
СНИМКИ: БЕЗРЕДИЦИТЕ В ШАРЛОТСВИЛ

Майката на Фийлдс неведнъж се е обаждала на телефона за спешна помощ 911 и се е оплаквала, че синът й я бие и заплашва с нож, предаде Асошиейтед прес. На записи от обаждания на 911 в полицейското управление в Кентъки през 2011 г. се чува как Саманта Блум, майката на Фийлдс, разказва на полицията, че той размахал срещу нея 12-инчов нож. Блум е с увреждания и използва инвалидна количка.

Упреци срещу Тръмп след насилието в Шарлотсвил

В друго обаждане през 2010 г. тя казва, че синът й я ударил по главата и я заключил в спалнята, защото тя му казала да престане да играе на видеоигри. Освен това майката казала на полицаите, че Джеймс Фийлдс взима лекарства, за да потиска изблиците си, добавя АП.
 
БТА