/ БГНЕС, архив
Лидерът на Партията на Брекзита Найджъл Фараж заяви, че е имал добра среща с американския президент Доналд Тръмп, който е на посещение във Великобритания, предаде Ройтерс.
 

"Добра среща с президента Тръмп - той наистина вярва в Брекзит и се наслаждава на визитата си в Лондон", написа Фараж в Туитър. „Доналд Тръмп вярва в Брекзит, но се тревожи, че продължава много дълго“, каза Фараж след срещата си с американския президент.
 

Лидерът на Партията на Брекзит бе един от първите британци, които посетиха Тръмп в Ню Йорк след победата му на президентските избори през 2016 г.

"Много харесвам Найджъл. Той има много да предложи - той е много умен човек", каза през уикенда Тръмп в интервю за вестник "Сънди таймс".

По-рано днес Тръмп заяви, че британският премиер Тереза Мей заслужава голямо уважение за усилията й във връзка с Брекзит.

Какво се договориха Доналд Тръмп и Тереза Мей?


Сделката на Мей за Брекзит на три пъти бе отхвърлена от британските депутати, а Фараж, който е евродепутат, е един от най-яростните критици на Мей. Фараж твърди, че Великобритания не бива да се страхува да напусне Европейския съюз без сделка, отбелязва Ройтерс.

Срещата между Фараж и Тръмп се състоя в Уинфилд хаус, резиденцията на американския посланик във Великобритания, разположена в Риджънтс парк и в която по традиция отсядат президентите на САЩ при посещенията си в британската столица, отбелязва ТАСС.
БТА