/ БТА
Най-малко 67 палестинци загинаха тази нощ при израелски удари в Газа, включително в райони, за които бе съобщено, че цивилните могат да потърсят убежище, предаде Асошиейтед прес. 

Болницата "Шухада ал Акса" в Дейр ал Балах съобщи, че в нея са били докарани 44 тела след няколко удара в Централна Газа. Репортери на АП са видели как линейки и частни превозни средства са докарали телата. 

Хуманитарната организация "Лекари без граници" съобщи днес, че двама души са били убити, когато подслон с неин персонал в ивицата Газа е бил поразен при израелска операция.

"Въпреки че подробностите все още се изясняват, екипи на бърза помощ вече са пристигнали на мястото, където са загинали най-малко двама членове на семействата на наши колеги, а шестима души са ранени. Ужасени сме от случилото се", заяви организацията в публикация в "Екс".

Нападението е извършено в Муваси - пясъчна, предимно незастроена ивица земя по крайбрежието, превърната в голям палатков лагер, където цивилните нямат достъп до основни услуги.

Войната започна, след като членове на радикалната групировка "Хамас" извърши нападение в Южен Израел, уби там около 1200 души и взе около 250 заложници, като се смята, че част от тях са мъртви. В отговор Израел започна военна офанзива в ивицата Газа и според данни на министерството на здравеопазването в Газа до момента са убити повече от 29 000 палестинци.
Анелия Пенкова/БТА