/ ThinkStock/Getty Images
Най-богатите хора на Земята изгубиха повече от сто милиарда долара заради срив на финансовите пазари, пише изданието „Блумбърг”.

Според изнесените данни, 500 от най-богатите бизнесмени са претърпели загуби на стойност 117 милиарда долара.

Кои са седемте най-богати жени в света за 2019? (ВИДЕО)

Основателят на „Амазон” Джеф Безос е изгубил почти 3,5 милиарда долара, президентът на компанията „Louis Vuitton Moеt Hennessy” Бернар Арно 4 милиарда, а основателят на Фейсбук Марк Цукърбърг 2,7 милиарда, съобщава „Форбс”.

Къде има най-голям шанс да ви върнат портмонето, ако го изгубите?

Според „Блумбърг”, сривът на пазарите се дължи на изострените търговски отношения между САЩ и Китай.

Момче от Дубай се хвали с 2 млрд. долара от свой бизнес (ВИДЕО)

На 1 август президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон ще въведе от септември 10-процентно мито за стоки от Китай на обща стойност 300 милиарда долара.

Няколко дни по-късно Народната банка на Китай свали курса на юана спрямо долара до минимални нива. В отговор на тази мярка САЩ включиха Китай в списъка на държавите, манипулиращи валута. Американското финансово министерство заяви, че възнамерява да се обърне за съдействие към Световната търговска организация.

От Пекин уверяват, че не планират да превръщат юана в инструмент в търговския конфликт със САЩ, а промяната в курса на китайската валута се обяснява с влиянието на външни фактори.
БГНЕС