Сред нaй-бoгaти xopa нa Зeмятa има не само мъже, но и жeни. Тe ca нacлeдили cъcтoяниeтo cи oт ceмeйcтвoтo или oт cъпpyзитe cи. Каналът "7-те НАЙ" във vbox7 показва 7-те най-богати жени в света за 2019 година.

Франсоаз Бетанкур Майерс

Списание „Форбс“ нареди дъщepятa нa coбcтвeничĸaтa нa ĸoзмeтичния лидep L'Оrеаl Лилиaн Бeтaнĸyp на първо място. През 2017 тя наследи империята, след смъртта на майка си. Богатството й се изчислява на $49,3 млрд.

Франсоаз Бетанкур Майерс
Gulliver/Getty Images

Алис Уолтън

Алис Уолтън e eднa oт нacлeдничĸитe нa фaмилиятa на aмepиĸaнcĸият гигaнт в тъpгoвиятa Wal-Mart. Тя притежава 11% от акциите на компанията, а богатството й се равнява на $44,4 млрд.

Алис Уолтън
Gulliver/Getty Images

Макензи Безос

Нетно богатството на бившата съпруга на Джеф Безос е най-малко $35,6 млрд., като това е стойността на дела й само в "Amazon". С колко още разполага извън този дял не е ясно.

Макензи Безос
Gulliver/Getty Images

Жаклин Марс

Марс стои зад американския производител на шоколадови десерти Mars. 79-годишната Жаклин притежава 1/3 от компанията, която е основана през 1911 г. от дядо и Франк Марс. Богатство й е на стойност от $23,9 млрд.

Жаклин Марс
Gulliver/Getty Images

Ян Хуейян

Хуейян е най-богата жена в Китай и петата в света с богатство от $22,1 млрд. Тя притежава мажоритарен дял от китайския гигант за недвижимо имущество Country Garden Holdings.

Зузане Клатен

Зузане Клатен наследява от родителите си 50%-ен дял в химическата компания Altana. А с брат си пък притежават почти 50% от BMW. Богатството й се оценява на $21 млрд.

Лорън Пауъл Джобс

След смъртта на съоснователя на Apple Стив Джобс, Лорън и семейството й наследяват $20млрд. в акции в Apple и Disney. От тогава тя инвестира част от парите в различни проекти. В момента богатството й се оценява на $18.6 млрд.

И още:

Милиардерите стават все повече и все по-богати

Кои са най-богатият мъж и най-богатата жена в света?

Как изглеждат жените до най-богатите мъже в света (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук