/ БГНЕС
Национална стачка е обявена за днес и утрe (2 и 3 октомври) в гръцката столица Атина, като се очаква протестите да блокират транспорта. В 11 часа ще се проведе митинг на площад „Клафтмонос“ в центъра на града.
 
МВнР препоръчва на българите в Гърция да не разчитат на обществения транспорт на 2 октомври

Стачката ще засегне движението на метрото в двата дни, като в първия ден мотрисите няма да се движат по линии 2 и 3, а утре на 3 октомври е обявено три-часово прекратяване на работата на метрото от 12:00 до 15:00 ч.
 
Автобусите, тролейбусите и трамваите ще спират работа на 2 октомври. Автобусите и тролейбусите ще се движат между 9:00 и 21:00 ч., а трамваите между 9:00 и 15:00 ч.
 
Полицията в Гърция разби мрежа за търговия с жени

И в двата дни стачката ще засегне и ЖП-транспорта. Ще стачкуват и всички категории кораби, тръгващи от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио. Към стачката днес ще се присъединят и банковите служители, както и Националната телекомуникационна компания.
 
Пожари и безредици в мигрантски лагер на остров Лесбос (СНИМКИ)

От българското Външно министерство препоръчват на българските граждани, които посещават Гърция или постоянно пребивават в страната, да не разчитат на обществения транспорт, както и да избягват придвижване в центъра на Атина и по-големите градове, тъй като се очакват протести и възможни безредици.