/ iStock/Getty Images
Съд в Германия постанови днес наказание доживотен затвор на мъж, признат за виновен за предумишлено убийство, извършено след спор заради носенето на предпазни маски, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Убийството в град Идар-Оберщайн на 18 септември миналата година потресе Германия. 50-годишният германски гражданин беше признат за виновен, че е застрелял служител на местна бензиностанция.

Според властите обвиняемият, който искал да си купи бира от бензиностанцията, казал на органите на реда, че се ядосал, след като 20-годишният служител отказал да го обслужи понеже не носел маска. По онова време в Германия имаше изискване за носене на маски в магазините като мярка за борба с коронавируса.

Полицията каза, че заподозреният си е тръгнал от бензиностанцията след спора, но половин час по-късно се е върнал и е застрелял служителя в главата.

Първоначално извършителят е избягал от мястото, но после се е предал на властите, след като е започнало мащабно издирване.

Присъдата срещу него беше постановена от съд в Бад Кройцнах. Мъжът също така беше признат за виновен в незаконно притежание на оръжие.
БТА