/ iStock/Getty Images
Непознат мъж нападна и намушка с нож трима изпълнители по време на масово увеселение в саудитската столица в рамките на провеждащия се там фестивал "Сезонът на Рияд", предаде Ройтерс, цитирайки местната телевизия. Тримата са настанени в болница и са в стабилно състояние.

Въоръжен с нож наръга четирима в Сплит

Инцидентът е станал в централния парк "Крал Абдула", който е една от площадките за шоу представленията по време на двумесечния фестивал, провеждан като част от усилията на саудитското ръководство за "отваряне" на саудитското общество и за диверсифициране на икономиката на страната, зависеща главно от добива на петрол.

Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман полага усилия за облекчаване на социалните ограничения и стимулира участието в забавления, забранени досега в консервативното арабско кралство. Той обаче си навлича и критиките на религиозните кръгове.

С пистолет и нож наркотрафиканти зрелищно избягаха от съд

Според държавната агенция СПА нападателят е 33-годишен йеменец, живеещ в Саудитска Арабия. Мотивите за атаката му още не са изяснени. Пострадалите са двама мъже и жена, но според агенцията раните им са леки и след получаване на медицинска помощ са стабилизирани.

Видеокадри, излъчени по държавната телевизия "Ал Екбария", показаха мъж в улични дрехи да изтичва на сцената в парка към група изпълнители в сценични костюми, след което пада на земята, докато се опитват да го хванат.

Според сайта на фестивала атракциите в парка включват живи шоу програми, музика, светлинни инсталации, стенно катерене и др.
БТА