/ iStock/Getty Images
Окръжният съд в Лефортово, Москва, постанови удължаването на ареста на обвиненият в шпионаж американец Пол Уилан за още два месеца, предаде Спутник.

Посолството на САЩ призова руските власти да освободят Уилан, за да може той да пътува обратно до Съединените щати, за да получи медицинска помощ.
 


Изявлението идва след последното изслушване на 23 август, когато Уилън се оплака от здравето си. Тогава той казал, че не е ял от предишната вечер и е приемал обезболяващи. Съдията извика линейка, но фелдшерите определиха, че няма нужда от хоспитализация.

Тръмп налага още санкции на Русия заради отравянето на Сергей СкрипалУилан, който също е гражданин на Канада, Ирландия и Обединеното кралство, беше арестуван в Русия през декември по обвинение в шпионаж. Ако бъде осъден, той може да бъде изправен от 10 до 20 години затвор.

Бивш морски пехотинец, Уилан отрече обвиненията и настоя, че е бил в Русия, за да присъства на сватбата на свой приятел. Съдебните документи разкриват, че той е пътувал до Русия няколко пъти от 2007 г. насам. 
БГНЕС