Морган Фрийман бе опериран, чувства се добре
Морган Фрийман бе опериран, чувства се добре / Sofia Photo Agency
Носителят на Оскар Морган Фрийман се чувства добре, след като му е била направена операция в болница в Мемфис, информира БиБиСи.

Преди ден 71-годишният актьор беше приет в критично състояние – със счупени лакът и ръка, и по-леки наранявания на рамото, след като колата, с която пътувал, се преобърнала няколко пъти в района на делтата на Мисисипи.

Операцията е продължила четири часа и половина. Морган Фрийман се чувства добре и вече е разговарял с близките си. Той иска да бъде изписан от болницата колкото е възможно по-бързо, каза агентът му Дона Лий.

Инцидентът е станал малко преди полунощ в понеделник срещу вторник в района на делтата на Мисисипи. Автомобилът на Фрийман излязъл от пътното платно и се преобърнал няколко пъти, като накрая се озовал в канавка.

Актьорът, който управлявал колата, и спътничката му били транспортирани с хеликоптер до регионалния медицински център в Мемфис на 145 км от мястото на инцидента. И двамата са пътували с предпазен колан.

Засега от лечебното заведение не дават информация какво е състоянието на спътничката на Фрийман. Морган Фрийман спечели Оскар за поддържаща роля в драмата на Клинт Истууд "Момиче за милиони" (2005).