/ БГНЕС, архив
Международният олимпийски комитет (МОК) оповести изискванията си относно екипировката на руските спортисти, които ще участват в Зимната олимпиада в Пьончан.

Съгласно документа, при изготвяне на екипировката не се допуска използването на каквито и да е символи на националната идентичност; гербът на страната и емблемата на Националния олимпийски комитет (Олимпийски комитет на Русия) трябва да бъдат заменени с олимпийските кръгове.
 
Не допуснаха Русия до Зимните олимпийски игри в Пьончан

Освен това обозначението RUS (Russia) се променя на OAR (Olympic Athlete from Russia), като размерът на шрифта за думите "Olympic Athlete from" трябва да бъде еквивалентен на "Russia". Team Russia не трябва да присъства на екипировката, аксесоарите и оборудването.
 
Русия няма да бойкотира зимните олимпийски игри, заяви Путин

Друго изискване е шрифтът трябва да бъде на английски език и колкото може по-универсален. Разрешени са един или два цвята от националния флаг, но се иска предварително одобрение от МОК, а отделни части не трябва да се добавят.
 
Руските атлети няма да връщат медалите си от Сочи

Това се отнася за всички спортисти, треньори и официални лица, а всички образци на екипировката трябва да бъдат одобрени от МОК.
БГНЕС