/ БГНЕС
Тя е била поставена в колата му
Мюфтията на сирийската столица Дамаск Мохамед Аднан ал Афюни загина при взривяването на бомба, поставена под колата му, съобщи днес сирийската агенция Сана, цитирана от световните агенции.

Нов въздушен удар по Сирия

По данни на Сана, атентатът е извършен в западното предградие на Дамаск Кудсия. "Шейх Ал Афюни стана жертва на коварно терористично нападение", се казва в изявление на министерството по въпросите на вакъфите. В него се посочва, че загиналият мюфтия е бил виден богослов и борец срещу религиозния екстремизъм.

Мюфтията играеше ключова роля в преговорите на сирийското правителство за помирение с бунтовниците, според сирийски държавни медии и правителствения сайт, предаде Асошиейтед прес.

Седем сирийски военни бяха ранени при израелски удари (ВИДЕО)

В Дамаск и предградията му като цяло нямаше насилие или нападения, след като правителството затегна контрола в региона, изтласквайки бунтовническите бойци.

66-годишният сунитски религиозен лидер беше близък със сирийския президент Башар Асад, който е от малцинствената общност на на алауитите - клон на шиитския ислям, посочва Франс прес.
БТА