/ БГНЕС
Сирийската противовъздушна отбрана отблъсна въздушни атаки в Югозападен Дамаск, съобщи държавната агенция САНА. Няма информация за загинали и ранени, съобщава РИА Новости.

"Точно в 22:40 часа (местно време) израелски вертолети изстрелват ракети по редица предни позиции. Ударите причиняват материални щети", се казва в изявление на сирийските въоръжени сили.

Израелската армия отбеляза, че нападението е отговор на вчерашния инцидент, когато четирима бойци, опитващи се да поставят взривно устройство на границата между Израел и Сирия в Голанските възвишения, бяха убити от израелските военни.

"Израелската армия държи сирийското правителство отговорно за всички действия на сирийска територия и ще продължи да действа решително срещу всякакви нарушения на суверенитета", се казва в съобщението на пресслужбата.

Атакуват се сирийски наблюдателни пунктове, системи за събиране на разузнавателни данни, зенитни артилерийски системи, системи за командване и управление на бази, съобщават военните.

Последно обектите на правителствената армия в южната част на страната бяха нападнати на 24 юли. Тогава пресслужбата на силите за отбрана на Израел съобщи, че те са нанесли удари по наблюдателни пунктове и системата за събиране на разузнавателни данни. Според Дамаск при нападението са ранени двама войници.

Нападението е отговор на експлозиите, станали на границата на двете страни предния ден. Тогава Израел обвини Сирия за случилото се.
БГНЕС