/ БГНЕС
Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин се върна на към изпълнението на задълженията си, след като пребори коронавирусна инфекция, съобщава ТАСС.

Текстът на указа на президента на Руската федерация Владимир Путин, с който се отменя възлагането на задължения на премиера на първия заместник-председател на правителството Андрей Белоусов, е публикуван във вторник на сайта на Кремъл.

Докато беше в болница, Мишустин проведе няколко срещи във формат на видеоконференции. По-рано беше отбелязано, че той се възстановява и скоро може да бъде изписан от болницата. В понеделник премиерът все още провеждаше съвещания от болницата.

На 30 април държавният глава подписа указ „За изпълнението на задълженията на министър-председателя на Руската федерация“. Сега ефектът от този документ се признава за „загубил сила“. Настоящият указ е влязъл в сила от датата на неговото подписване.

Руският премиер се разболя в края на април, но вече е изписан, а вчера още от болницата вече проведе и заседание на координационния съвет по борба с коронавируса в Руската федерация. Няколко дни преди него от заразата се излекува и министърката на културата на Русия Олга Любимова.
Агенция "Фокус"