През нощта руските сили са извършили мащабно нападение с дронове срещу Киев, както и срещу други региони, но няма съобщения за жертви, съобщиха украински официални лица.

"Нова масирана въздушна атака срещу столицата", написа Киевската градска военна администрация, като добави, че това е първата атака срещу града от 18 дни насам, при която се използват произведени в Иран дронове с експлозиви "Шахед".

"Съгласно обичайната тактика за масови атаки с БЛА, дроновете навлязоха в столицата на вълни, насочвайки се от различни посоки. Въздушната тревога продължи повече от три часа", се казва в Telegram.

"Близо две дузини вражески цели бяха открити и унищожени от силите и средствата на нашата противовъздушна отбрана във въздушното пространство около Киев.

"Към момента няма информация за жертви или разрушения".

В Лвов на запад "критична инфраструктура" е била поразена от безпилотни самолети, написа в Telegram ръководителят на областната администрация Максим Козицки, без да дава повече подробности.

Не се съобщава за ранени.

Военната администрация на Запорожие съобщи, че южният град и околностите му са били обект на "масирана атака", насочена към граждански обекти.

Три безпилотни самолета "Шахед" са били свалени над южната област Николаев, съобщи губернаторът Виталий Ким в Telegram.

По-късно украинският генерален щаб съобщи, че от 30-те дрона, изстреляни от руските сили през нощта, 28 са били свалени от украинската противовъздушна отбрана.
БГНЕС