/ Gulliver/Getty Images
Папа Франциск прие американския режисьор и носител на "Оскар" Мартин Скорсезе по време на частна аудиенция във Ватикана, съобщи Daily Mail.

"По време на кратката среща Скорсезе подари на главата на Католическата църква книга, докато двамата държаха пред камерите филмова клапа", съобщиха от Светия престол.

Скорсезе е роден в Ню Йорк, където израства в италианско католическо семейство. Това не е първата среща на Скорсезе с папата.

В края на май 2023 г. Светият отец прие известния режисьор и съпругата му Хелън след филмовия фестивал в Кан, където беше показан филмът му "Убийците на цветната луна".
 

Няколко от филмите на Скорсезе са вдъхновени от религията. През 1988 г. той засне филма "Последното изкушение на Христос. 

В средата на януари той обяви, че е приключил работата по сценария на филма за Исус, като заяви, че именно папа Франциск го е вдъхновил да направи филма.

Снимките трябва да започнат тази година, а филмът ще бъде базиран на книгата на Шусаку Ендо "Животът на Исус".

Преди вчерашната частна аудиенция, Скорсезе присъства на неделната обща аудиенция на папата, заедно с дъщеря си Франческа и в компанията на американската актриса Лили Гладстон, която има една от главните роли в последния филм на Скорсезе "Убийците на цветната луна" и е номинирана за "Оскар" в категорията за най-добра актриса. 
 
БГНЕС