/ Gulliver/Getty Images
За първи път челната тройка на свръхбогатите са хора, придобили имуществото си от технологии
Съоснователят на корпорацията Facebook Марк Зукърбърг вече е трети по богатство в света според новото подреждане в "Индекса на милиардерите" на агенция Блумбърг.
 
Той изпревари заемащия до петък това място Уорън Бъфет, след като цената на акциите на Facebook Inc. се повиши с 2,4%. Зукърбърг изостава от първия и втория по богатство в света - съоснователя на Amazon Джеф Безос и съоснователя на Microsft Бил Гейтс.
 
Най-богатият човек в света има състояние от 112 млрд. долара

Това е първият случай, когато челната тройка на свръхбогатите се заема от хора, придобили имуществото си от технологии. Индексът установява също, че технологичният бранш генерира пет милиард богатство, повече от всеки друг бранш, отбеляза Блумбърг.
 

БГНЕС


Агенцията припомни, че през март акциите на Facebook стигнаха до 152,22 долара - най-ниско ниво за период от осем месеца - заради кризата със злоупотребата с лични данни. Но при затварянето на борсите вчера една акция на корпорацията се качиха до рекордните 203,23 долара за брой.
 
През 2016-а: Бил Гейтс е най-богатият човек в света

Сега богатството на 34-годишния Зукърбърг се изчислява на 81,6 млрд. долара, с около 373 млн. долара повече, отколкото на 87-годишния Бъфет, президент на корпорацията Berkshire Hathaway. Блумбърг твърди, че Бъфет, който преди е заемал първо място в класацията по богатство, слиза надолу в нея заради благотворителната си дейност, започнала от 2006 г.
 

Gulliver/Getty Images


Какво закусват най-успешните хора в света? (ВИДЕО)

Имотното състояние на Джеф Безос е 142 млрд. долара, а на Бил Гейтс - 94,2 млрд. долара.
БТА