/ IStock
Клубовете, баровете и местата за развлечение ще затварят в 23:00 часа
В Малта носенето на предпазни маски става задължително на обществени места, а клубовете, баровете и местата за развлечение ще затварят в 23:00 часа, за да се намали разпространението на коронавируса, съобщи вчера премиерът Робърт Абела.

СЗО: Маски и дистанциране ще спасят 281 000 живота в Европа до 1 февруари

Здравето беше и ще остане приоритет, но животът трябва да продължи, каза Абела на пресконференция в деня, когато средиземноморският остров регистрира рекордните 122 нови случаи на коронавирус за денонощие при население от 500 000 души, предаде Ройтерс.

Това е съдбоносно време за борба със заразата, за защита на икономиката и работните места, заяви премиерът и добави, че в понеделник, когато бъде представен националният бюджет, ще бъдат оповестени и мерки за подпомагане на бизнеса.

СЗО скептична за ефективността на 4 препарата срещу COVID-19

Абела каза, че се запазва лимитът от 10 души, които могат да се събират, но сега всеки трябва да носи маска, освен ако не е у дома или в колата си. В ресторантите маските ще може да се свалят.

От понеделник влиза в сила разпореждането баровете и клубовете да затварят в 23:00 часа. Здравният министър Крис Ферне каза, че бързи тестове за коронавирус ще се правят на пътници, пристигащи на летища, както и в училища и болнични заведения, където може да има случаи на коронавирус.

Вчера Малта спря пътници, слизащи от круизния кораб "Грандиоза", заради подозрения за случай на коронавирус.
БТА