Майкъл Джордан губи пари от пандемията, губи и на Уолстрийт
Майкъл Джордан губи пари от пандемията, губи и на Уолстрийт / Gulliver/Getty Images
На 28 януари Уолстрийт претърпя голям трус. На този ден потребителите на интернет форума Reddit се обединиха, за да се противопоставят на плановете на Уолстрийт. И те го направиха, като увеличиха цената на акциите на GameStop, верига за видеоигри, тръгнала надолу, като масово купуваха акции от нея.

Майкъл Джордан стана български свекър (СНИМКИ)

Тази офанзива причини загуби на стойност 1,6 милиарда щатски долара и принуди инвеститорски фонд като Melvin Capital да поиска спасителен транш от 2,75 милиарда долара, за да не фалира и да изчезне. Фондът е управляван от Гейб Плоткин и Даниел Сундхайм, двама финансови гиганти, които от 2019 г. си партнират с Майкъл Джордан, ставайки част от акционерите на Charlotte Hornets, съобщи "Марка".

Звездите на НБА: Секс без задръжки и милиони за издръжки (СНИМКИ)

"Джордан не би могъл да избере по-лошо време, за да си партнира с тях като инвеститори в Hornets. Плоткин и Sundheim претърпяват катастрофални загуби в тази война на Уолстрийт", съобщи порталът Basketball Forever в информацията си по въпроса.

6-кратният шампион на НБА, считан за първия спортен милиардер в историята, е трябвало да се сблъска със загуби от над 300 милиона долара през 2020 г. поради пандемията. Сума, която сега може да се увеличи с десетки милиони долари в резултат на инвестицията си в Melvin Capital.

За да смекчат загубите си, Плоткин и Сундхайм обмислят да продадат своите акции в Hornets, което ще принуди Въздушния, чието състояние възлиза на над 1,6 милиарда долара, да търси нови инвеститори за Стършелите.

Превод и редакция: DarikNews