/ Gulliver/Getty Images
Претендентът за кандидатпрезидентската номинация на Демократическата партия Майкъл Блумбърг ще продаде компанията си за финансови анализи, която го направи милиардер, ако спечели изборите през ноември, предаде Ройтерс, цитирайки изявление на неговия предизборен щаб.

Блумбърг печели все повече популярност в проучванията на общественото мнение, откакто се включи в надпреварата за номинацията на Демократическата партия през ноември миналата година. Той ще се яви на първите си дебати днес в Лас Вегас.

Тръмп се подиграва на ръста на опонентите си за президентския пост
 


По-рано бившият кмет на Ню Йорк беше казвал, че ако бъде избран, вероятно ще продаде компанията си. Снощи предизборният му щаб потвърди това обещание.

Блумбърг обмисля Хилари Клинтън за свой вицепрезидент

Компанията "Блумбърг" предоставя финансова информация и новини на компании от Уолстрийт и е частна собственост. Претендентът за кандидатпрезидентската номинация на Демократическата партия притежава по-голямата част от предприятието, основано от самия него през 1981 г. и което според анализатори от международната консултантска фирма "Бъртън-Тайлър" е донесло над 10 милиарда долара приходи през 2019 година.
БТА