/ Guliver/Getty Images
Кандидатът за президент на САЩ Майк Блумбърг обмисля Хилари Клинтън като кандидат за вицепрезидент, съобщава Дръдж рипорт, цитирайки източници, близки до кампанията на милиардера.

Според Дръдж рипорт в случай на такова партньорство Блумбърг би променил официалното си местожителство от Ню Йорк в Колорадо или Флорида. Конституцията предполага, че може да има ограничения и двамата членове в надпреварата за президентския пост да живеят в един и същи щат.

„Ние сме фокусирани върху предварителните избори и дебата, а не върху спекулациите за потенциален вицепрезидент“, заяви пред Си Ен Би Си Джейсън Шехтър, директор на комуникациите за кампанията на Блумбърг.

Майкъл Блумбърг удвоява парите за кандидатпрезидентската си кампания

Говорителят на Клинтън не отговори веднага на искане за коментар.

Бившата първа дама и държавен секретар Хилари Клинтън се кандидатира за президент през 2016 г., когато загуби от Доналд Тръмп на избори. Тогава за крайната победа на Тръмп помогна надмощието му в ключови индустриални щати и такива в Средния запад - Уисконсин, Пенсилвания, Охайо и Мичиган. Тези щати вероятно ще бъдат ключови и за изборите през 2020 г.

Клинтън беше попитана по-рано тази година от водещата на токшоу Елън Дедженаръс дали ще помисли да се кандидатира за вицепрезидент на президентските избори през 2020 г. „Е, това няма да се случи“, каза тогава Клинтън. „Но не, вероятно не.“