/ gettyimages
Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия милиардерът Майкъл Блумбърг заяви в интервю пред Reuters, цитиран от Агенция "Фокус", че харчи парите си, за да се отърве от настоящия американски лидер Доналд Тръмп.

„Главната цел е да се отървем от Доналд Тръмп. Харча всички тези пари, за да се отърва от Тръмп. Искате да харча повече или по-малко? Това е всичко“, заяви той.

Началникът на кабинета на Пентагона подаде оставка

Блумбърг влезе в предизборната надпревара на Демократическата партия през ноември и според информацията на медиите е похарчил за телевизионни реклами повече от 200 милиона долара. Милиардерът е един от най-активните противници на Тръмп и отива на изборите с обещание да го победи. Но за да бъде номиниран като единствен кандидат от демократите обаче, политикът първо трябва да получи подкрепата на избирателите на вътрешнопартийните избори (праймериз, първични), а след това и мнозинството от гласовете на делегатите на партийния конгрес през юли.

Блумбърг: Светът не се нуждае от чудо, за да овладее глобалното затопляне

Засега според проучванията Блумбърг заема едва петото място сред кандидатите на партията, изоставайки с над 20% от лидера в надпреварата Джо Байдън.

Изборите за президент на САЩ ще се проведат на 3 ноември 2020 г.
Агенция "Фокус"