/ Gulliver/Getty Images
През последните седмици Пентагона напуснаха редица висши служители
Началникът на кабинета на министъра на отбраната на САЩ Марк Еспър - Ерик Чюнинг, се оттегля в края на януари, съобщава „Политико“. Според изданието Ерик Чюнинг ще бъде заменен от Джен Стюарт, който е служител на Комисията по въоръжаване към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

Блумбърг подава оставка от пост в ООН заради президентската надпревара в САЩ

Чюнинг, който е на поста си почти година, ще се премести в частния сектор.

"Благодарен съм на Ерик Чюнинг за неговия професионализъм, разсъдливост и управление за времето, в което беше на длъжност," каза шефът на Пентагона Марк Еспър в изявление. "Това беше много трудна работа. Ерик е източник на търпение и неустоимост. "Ще липсва на всички ни. Пожелаваме му всичко най-добро в частния сектор."

Синът на Тръмп показа пушка, на която Хилъри Клинтън е изрисувана зад решетки (СНИМКИ)

Стюарт, който заменя Чюнинг, преди това е работил като съветник на бившия началник на Комитета на началник щабовете на ВС на САЩ генерал Джоузеф Данфорд.

През последните седмици Пентагона напуснаха редица висши служители. Между тях са помощник-министърът на отбраната по сигурността в Индо-Тихоокеанския регион, Рандал Шрайвър, изпълняващият длъжността заместник-секретар по човешките ресурси Джими Стюарт, директорът на Службата по перспективни иаследователски програми към Министерството на отбраната (ДАРПА) Стивън Уокър.
БГНЕС