Предполага се, че това има за цел да демонстрира безразличието на беларуския лидер към сегашната криза със Запада
Беларуският лидер Александър Лукашенко се включи в хокеен мач, докато в същото време мигрантската криза на границата на Беларус с Европейския съюз се изостря, предаде Ройтерс.

Шейсет и седем годишният Лукашенко, който е на власт от 27 години, се появи в червен хокеен екип, като в уебсайта на президента бе публикувана информация, че неговият отбор е победил противниковия тим с резултат от 5-2.

Кремъл отрече за възможно нападение срещу Украйна


Предполага се, че кадрите от участието на Лукашенко в хокейния мач имат за цел да демонстрират безразличието на беларуския лидер към сегашната криза със Запада, отбелязва Ройтерс.

Подобно на своя основен съюзник, руския президент Владимир Путин, Лукашенко е дългогодишен фен на хокея и използва популярния спорт като начин да представя образа си на силен мъж у дома.

Напрежението по полско-беларуската граница остава високо

Лукашенко разгневи Европейския съюз, който обвини Минск, че извършва "хибридна атака", като организира превоза със самолети на мигранти, основно от Близкия изток, и после ги кара незаконно да преминават през границата на Беларус с Полша.

ЕС предполага, че с тази "хибридна атака" Лукашенко иска да си отмъсти за европейските санкции, въведени срещу Минск във връзка с репресиите срещу беларуската опозиция, последвали миналогодишните президентски избори в Беларус.
БТА