/ ThinkStock/Getty Images
Британският премиер Тереза Мей планира да проведе конферентен разговор с членовете на нейния кабинет, за да ги запознае с диалога си с представителите на Европейския съюз (ЕС), част от усилията й за създаване на „план Б“ за Брекзит, съобщават медиите на острова.
 
Организирането на втори референдум за Брекзит би отнело година

След като беше отхвърлено споразумението с Брюксел по-рано тази седмица, британският премиер възобнови преговорите с европейските си колеги в опит да постигне споразумение, което парламентът ще одобри на по-късен етап и да избегне сценария за "хаотичен" Брекзит.
 
Позициите между политиците в кралството за това как трябва да се осъществи разделянето на Обединеното кралство с блока остават все толкова различни, въпреки че до насрочената дата през март, когато Брекзит трябва да се случи, остават по-малко от 10 седмици.
 
Великобритания гласува план Б за Брекзит на 29 януари

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин предложи по-рано тази седмица нов референдум за Брекзит, но добави, че той все още предпочита нови избори във Великобритания, въпреки че министър-председателят Мей и нейният кабинет оцеляха в сряда след вота на недоверие.
 

Gulliver/Getty Images


Бизнесът в кралството вече отправи неколкократни предупреждения към правителството, че Брекзит без сделка може сериозно да засегне техните вериги за доставки и приходите, което от своя страна ще ги принуди да затворят производствените заводи или да ги преместят извън Великобритания, застрашавайки хиляди работни места.
 
Дискусиите между британското правителство и опозицията - в задънена улица още преди старта

Редица европейски страни вече започнаха подготовка за т.нар. "твърд Брекзит" като увеличиха броя на митническите служители, повишиха сигурността на летищата и започнаха обсъждане на многобройни бюрократични промени за британските граждани в тях.
 
БГНЕС