/ БГНЕС
Доналд Тръмп е в "отлично здраве" и "ще продължи да се радва на здравословен и активен начин на живот в продължение на много години", се казва в публикувано вчера становище на лекаря на бившия американски президент, цитирано от Ройтерс.

Седемдесет и седем годишният Тръмп публикува становището в профила си в социалната мрежа "Трут соушъл" (Truth Social), на рождения ден на действащия американски президент Джо Байдън. Вчера Байдън навърши 81 години.

На рождения си ден: Байдън помилва пуйките Либърти и Бел

Темата за здравословното състояние на Байдън и Тръмп се радва на засилено медийно внимание, като бъде взет предвид фактът, че и двамата имат амбиции да се явят на президентските избори в САЩ догодина. Демократът Байдън вече обяви, че планира да се кандидатира отново за президентския пост, а Тръмп понастоящем води в надпреварата за президентската номинация на Републиканската партия.

"Президентът Тръмп сваля килограми чрез подобрена диета и продължителна физическа активност всеки ден, като същевременно поддържа строг график", се казва в публикуваното от Тръмп лекарско становище.
Симеон Томов, БТА