/ БТА
Американският президент помилва пуйките Либърти (Свобода) и Бел (Камбана) по време на традиционната церемония в Белия дом.
 

пуйки Байдън
БТА


Байдън помилва две пуйки по случай Деня на благодарността (СНИМКИ)


Така Джо Байдън спази една стара традиция за Деня на благодарността, на който американците се събират със семействата си. Печената пуйка е най-важното основно ястие на трапезата за празника, който Съединените щати отбелязват в четвъртия четвъртък от месец ноември.

Освен това помилването съвпадна с рождения ден на Байдън - днес американският президент става на 81 години.
 

пуйки Байдън
БТА


Колкото до Либърти и Бел - те са късметлийки, защото милиони техни посестрими ще бъдат изпечени в четвъртък, преди американците да седнат на празничната трапеза със своите близки.
 

пуйките на Байдън
БТА


Белият дом се допитва коя пуйка да помилва Тръмп (СНИМКИ)


Освен късмета да бъдат помилвани, двете пуйки си изкараха кралски последното денонощие. Досущ като истински звезди те имаха фотосесия с най-популярните новинарски фотографи и посетиха Белия дом. А нощта преди това Бел и Либърти прекараха в луксозна хотелска стая в един от най-скъпите хотели във Вашингтон.
 

пуйките на Байдън
БТА


Сега пуйките ще започнат нов живот в стопанството към колежа по хранително-вкусови, селскостопански и природни науки към университета на Минесота в Сейнт Пол.