/ БГНЕС
Американски лекари предполагат, че лидерът на КНДР Ким Чен Ун взема стероиди, които отключват агресивното му поведение, съобщава порталът „Пейдж сикс”. „В медицинските среди широко се обсъжда вероятността той да страда от подагра”, съобщи пред журналисти д-р Рок Позитано от специализирана болница в Ню Йорк.

Северна Корея обещава още много "подаръци" на Запада

Подаграта е известна от дълбока древност като „болест на епикурейците и кралете”, защото една от причините за нея е небалансираната диета. За лечение на подагра се приемат и стероидни препарати, посочи лекарят.

Ким Чен-ун: Северна Корея стана "водеща ракетна сила в Азия"

„Този човек демонстрира „стероидна ярост”, отбеляза д-р Позитано като се позова на известен в медицината феномен, който включва свързана с приема на стероиди раздразнителност, агресия и изблици на гняв.

Ким Чен-ун успокоява напрежението между Северна Корея и САЩ

Ситуацията на Корейския полуостров ескалира след размяна на резки изявления между КНДР и САЩ. Северна Корея заплаши, че ще изстреля балистични ракети срещу Гуам, където са американската въздушна база Андерсън и военно-морската база Епра Харбър.

Какви са шансовете за война между Северна Корея и САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се закани, че ако лидерът на КНДР „направи нещо с Гуам, със Северна Корея ще се случи нещо, което никой досега не е виждал”.
БГНЕС