Руският външен министър Сергей Лавров
Руският външен министър Сергей Лавров / БГНЕС
САЩ трябва да заявят направо дали с провокационните си действия целят Северна Корея да бъде унищожена. Това заяви пред журналисти руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Тръмп: САЩ ще унищожи напълно Северна Корея, ако не спре с ядрените провокации

"САЩ обявиха за декември мащабно извънпланово учение. Налага се впечатлението, че всичко е направено специално с цел лидерът на КНДР Ким Чен-ун да изгуби самообладание и да предприеме поредното авантюристично действие", каза Лавров.

В КНДР не се съмняват в победата си, в случай на война със САЩ

"Американците трябва да обяснят на всички ни какво целят - ако търсят предлог за унищожаване на Северна Корея, нека го кажат направо и нека го потвърди висшето американско ръководство. Тогава ще вземем решение как да реагираме", добави първият дипломат на Русия.

Северна Корея: Няма да преговаряме със САЩ, докато водят военни игри пред прага ни

Русия отхвърли днес призива на САЩ да скъса търговските и дипломатическите си връзки с КНДР след новия ракетен пуск, предприет от Пхенян, посочва Франс прес.

Сателитни снимки от Северна Корея притесниха САЩ (СНИМКА)

"Имаме отрицателно отношение към това. Вече неведнъж сме изтъквали, че санкционният натиск всъщност е изчерпан, и че всички резолюции, въвеждали санкции, задължително съдържаха изисквания за подновяване на политическия процес, за подновяване на преговорите, и тъкмо това изискване изцяло се пренебрегва от американската страна. Според мен това е голяма грешка", заяви пред журналисти Сергей Лавров, цитиран по РИА Новости.
БТА