/ Guliver/Getty Images
Руският министър отбеляза, че епохата на Студената война още не е завършила
Разширяването на НАТО на изток доведе през последните 30 години до безпрецедентно напрежение в Европа, заяви на Мюнхенската конференция по сигурността руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.
 
Сергей Лавров: Русия е за постзападен световен ред

Лавров отбеляза, че епохата на Студената война още не е завършила, ако се съди по някои изказвания на форума. "Казват, че войните започват в главите на хората, и е логично там и да завършат, но със Студената война това още не е станало", коментира той.
 
Лавров отбеляза, че ако западните страни поискат да преодолеят този "изкуствено създаден етап на конфронтация" с Русия, то това е по силите им. Той оцени предложението на германския канцлер Ангела Меркел Съветът Русия-НАТО да обсъди темата за кибератаките като готовност този съвет да възобнови "пълноценното сътрудничество, а не да се ограничава с изкуствено (сътрудничество)".
 

Guliver/Getty Images


Русия: Обвиненията на САЩ за хакерски атаки са любителски и емоционални

В речта си руският външен министър прикани Запада да предостави доказателства за твърденията, че страната му стои зад хакерски атаки срещу западни държави.

Правителството в Киев ще получи пълен контрол върху границата на Украйна с Русия едва когато изпълни ангажиментите си по Минските споразумения, което още не е направило, даде да се разбере Лавров.
БТА