Кубрат Пулев
Кубрат Пулев / БГНЕС
Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев ще получи обратно лиценза си да се бие на територията на щата Калифорния, а и на САЩ като цяло, съвсем скоро. В това увери неговият промоутър Боб Аръм, който води агенцията Top Rank, с която Кобрата подписа през декември миналата година, съобщава Gong.bg

Кубрат Пулев се разкая за „грешката“ с Джени Суши

88-годишният ветеран разкри, че българинът е покрил всички изисквания на Атлетическата комисия, която суспендира лиценза му за шест месеца, считано от 23 март. Наказанието му беше наложено след оплакване от американската журналистка Джени Суши, която беше целуната по устата от Кубрат след мача му с Богдан Дину. 

Той трябваше да мине специален курс срещу сексуален тормоз, както и да участва в симпозиум срещу насилието на работното място. Пулев вече е получил всички необходими сертификати и на следващото заседание на комисията на 22 юли би трябвало лицензът му да бъде възстановен. 

Комисията в Калифорния наказа Кубрат Пулев (ВИДЕО)

Той бе и специален гост на престижния университет в Лас Вегас (UNLV) в САЩ. Поводът за посещението на българина бе дискусия под надслов “Да защитим правата си”.

В основата на публичната среща отвъд океана бе поставена темата с жените в журналистиката и ситуациите, в които ги поставя професията, се съобщава от официалната страница на Кобрата във Facebook.
Gong.bg