Кралица Елизабет Втора ще даде прием на сватбата на принцеса Юджини

кралица Елизабет Втора
кралица Елизабет Втора / ThinkStock/Getty Images
Кралица Елизабет Втора прие да бъде домакиня на сватбения прием в замъка Уиндзор в чест на внучката й принцеса Юджини и съпруга й Джак Бруксбанк след църковната церемония на 12 октомври, съобщи ЮПИ.

Принцеса Юджини е поканила 850 гости на сватбата си
 
Сватбената церемония в храма "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор ще води епископ Дейвид Конър. Тя ще започне в 11:00 ч.

След церемонията младоженците ще направят обиколка с карета извън замъка. Приемът ще започне, след като принцеса Юджини и съпругът й се върнат от обиколката.
 
Почетна шаферка ще бъде сестрата на младоженката - принцеса Беатрис.

Бъдещата булка принцеса Юджини (СНИМКИ)
 
Паркът на замъка Уиндзор ще бъде отворен за желаещи да се включат в празника.
 
Получени са повече от 100 000 молби, от които са одобрени 1200 души. Изпратени са покани и на представители на благотворителни организации, подкрепяни от младоженците. Ще бъдат поканени и служители на кралското семейство.

Принцеса Юджини ще последва примера на принц Хари за сватбата си
 
Телевизиите Би Би Си и Скай обаче отказаха да излъчват пряко сватбата на принцеса Юджини, въпреки изричното искане от бащата на младоженката принц Андрю, съобщи в. "Сънди експрес". Причината е, че не се очаква голям интерес към събитието, макар и в него да участва цялото кралско семейство. Възможно е телевизия Ай Ти Ви да приеме предложението.
 
Принцеса Юджини е малката дъщерята на херцога на Йорк принц Андрю и Сара Фъргюсън. Тя е братовчедка на принцовете Уилям и Хари и девета по ред за наследяване на британския престол.
БТА