Косово
Косово / iStock/Getty Images
По време на срещата с френския президент Еманюел Макрон в Париж президентът на Косово Хашим Тачи е изразил готовността на властите в Прищина да постигнат мирно споразумение със Сърбия. Това съобщиха от кабинета на Тачи в Прищина. Двамата са обсъдили "преговорния процес между Сърбия и Косово и евроатлантическата перспектива за Косово и Западните Балкани", пише още в съобщението. 

Шефът на косовското разузнаване подаде оставка

Имаме готовност да продължим диалога със Сърбия и да постигнем оконочателно мирно споразумение, което ще доведе до взаимно признаване и членство в ООН", каза Хашим Тачи. Според него това означава "пълна международна консолидация на Косово, която ще отвори вратите за чуждите инвестиции в страната". "Това означава развитие за Косово. Това означава повече просперитет, по-добър живот за всички граждани на Косово. Косово има само една цел - членство в ЕС и НАТО", подчерта Хашим Тачи, предаде БГНЕС.

"Президентът Макрон подкрепя трайният мир, развитието на Косово и региона", пише в края на съобщението, което бе публикувано от кабинета на косовския държавен глава.