42-годишният Джейсън Момоа се е заразил с COVID-19 по време на снимките на "Аквамен и изгубеното кралство" във Великобритания. В момента актьорът е в карантина, съобщава „Дейли Мейл“.

"Джейсън, за щастие, е добре и сега се изолира, след като тестът му е положителен. Но това е истинско главоболие за продуцентите на филма, които сега се притесняват, че ще трябва да забавят натоварения график на снимките", споделя източник от снимачния екип.

Джейсън Момоа е затънал в дългове след „Игра на тронове“

Продуцентите също така се надявали, че това е еднократен случай и ще успеят да продължат снимките на продукцията.

Твърди се също, че всички на снимачната площадка редовно се изследват за коронавирус.

Филмът се снима в Хертфордшир и е планиран да излезе на екран през декември 2022 г. Джейсън и много други от първата продукция от 2018 г. се завръщат, включително Амбър Хърд, Никол Кидман, Патрик Уилсън, Уилям Дафо и Долф Лундгрен.

Оригиналният филм за Аквамен излезе на екран през декември 2018 г. и стана голям хит, събирайки приходи от 1,148 млрд. долара в световен мащаб.

Джейсън Момоа пред ООН: Човечеството е болест, която замърсява планетата

По-рано този месец Джейсън заяви, че е получил множество наранявания по време на снимките на продължението на "Аквамен". В токшоуто на Елън Дедженерис, той разкри: „Остарявам, ето какво се случва. Нараних си очите, имам херния, ребрата ми са извадени. Просто съм пребит“.

Въпреки нараняванията си, Джейсън каза, че "ще бъде страхотен филм, който ще се хареса".

БГНЕС