/ БГНЕС
Конгресмен от Демократическата партия в САЩ призова днес американската преводачка, присъствала на срещата на четири очи между президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин, да даде показания пред Конгреса за съдържанието на разговора между двамата лидери. Това съобщи американското политическо издание "Хил", специализирано в отразяването на новини от Конгреса и Белия дом.
 
Най-важното, което си казаха Тръмп и Путин (ОБЗОР)

Конгресменът от Ню Джърси Бил Паскрел написа писмо до ръководителите на Комисията по надзор и правителствена реформа към Камарата на представителите на американския Конгрес с призив да чуят показания от преводачката Марина Грос, която е била единствената друга американка в стаята.
 

БГНЕС


"Предвид публичните отстъпки, които президентът Тръмп направи пред руския президент Владимир Путин, заемайки неговата страна срещу американската разузнавателна общност, правоохранителните служби и нашите военни представители по въпроса с атаката на Русия срещу нашата демокрация, Конгресът и американското общество заслужават да узнаят подробности за разговора им на четири очи", написа Паскрел.
 
Тръмп към Путин: Светът иска да се разбираме (ВИДЕО)
 

БГНЕС


Тръмп и Путин разговаряха в продължение на повече от два часа преди съвместната си пресконференция в понеделник. На нея Тръмп отрече да е имало руска намеса в изборите през 2016 г. и обвини разследването на специалния прокурор Робърт Мълър, че е влошило руско-американските отношения.
БТА