/ Gulliver/Getty Images
Лидерите са си разменили общо 12 писма за година и половина, според Сеул
Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун са си разменили общо 12 писма от началото на миналата година като по-активният е Ким с осем от тях, съобщи южнокорейското министерство на националното обединение, предаде АФП.

Септември 2018-а: Американският президент получил "изключително писмо" от Ким

От 2018 г. досега председателят Ким е написал осем писма до президента Тръмп, който е изпратил четири до председателя Ким, каза пред журналисти министърът на националното обединение Ким Йеон-чхул. Мисля, че двамата лидери признават колко важно е възобновяването на диалога, тъй като постоянно се разменят писма, допълни министърът, докато Сеул се готви да посрещне Доналд Тръмп.

Юни 2019-а: Ким Чен-ун е получил писмо от президента Тръмп

Изказването беше направено часове след като южнокорейският президент Мун Дже-ин съобщи за "задкулисни дискусии" между Вашингтон и Пхенян за организиране на трета среща между Тръмп и Ким.

В неделя севернокорейската информационна агенция КЦТА обяви, че Ким е получил от американския президент "прекрасно" писмо. Няколко дни по-рано Тръмп каза, че е получил "великолепно" и "много сърдечно" писмо от Ким Чен-ун, допълвайки, че продължава да има доверие на севернокорейския лидер въпреки липсата на осезаем напредък по денуклеаризацията.
БТА