/ БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е получил "прекрасно писмо" от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, с когото се срещна на 12 юни 2018 г. в Сингапур, предадоха Франс прес и Ройтерс.
 
Тръмп добави, че продължава да вярва на севернокорейския лидер въпреки слабия напредък в денуклеаризацията на Пхенян. Той заяви, че Ким е "удържал на думата си".

КНДР призова САЩ да променят враждебната си политика

Според президента на САЩ ще се случи нещо позитивно, свързано с Корейската народнодемократична република (КНДР). Той обаче не съобщи подробности.
 
Тръмп добави, че скоро ще седне на масата за преговори с конгресмени от Демократическата партия, за да обсъдят имиграционната политика на САЩ.

Тръмп е готов за нова среща с Ким Чен-ун
 
Той не изясни за какво точно има намерение да разговаря с тях, но президентът и конгресмените демократи имат сериозни различия във възгледите за начините за справяне с притока на нелегални имигранти през южната граница на САЩ, отбелязва Ройтерс.
 
Тръмп добави, че обмисля да даде убежище или статус на временно защитени лица на венецуелци, които бягат от политическия хаос в своята страна.
 
Очаква се Тръмп да замине за Айова, припомня Ройтерс.
БТА