/ ThinkStock/Getty Images
Изкуствено коледно дърво на цена от 83 000 евро, поставено в центъра на сръбската столица, предизвика гняв и подигравки, принуждавайки кметството да развали договора за луксозната украса.

Проскубаната коледна елха на Рим (СНИМКИ)

Високо 18 метра и украсено с 200 червени топки, изкуственото дърво е поставено на главната търговската улица „Княз Михаил” в Белград.

Цената на дървото беше разкрита от сайт за разследвания, който увери, че договорът е бил подписан три дни след като дървото било поставено. Кметът Синиша Мали каза, че е изненадан от сметката и ще развали контракта.

Вижте елхата пред Белия дом в коледна украса (ГАЛЕРИЯ)

Опозиционната лявоцентристка Демократическа партия иронично прикани жителите на Белград да поставят под пластмасовото дърво коледните си желания за подаръци на стойност 83 хиляди евро.

На едно от тях пише: „Дъждобран, размер XL за кучето ми”, на друго листче се чете „Искам диплома” – алюзия за корупцията в сръбското образование.
Тъй като местните избори трябва да се проведат през 2018, кметът Синиша Мали, който е политически съюзник на президента Александър Вучич, увери, че администрацията на кметството „е работила през последните три години и половина при пълна прозрачност”.

Нова мода: елхи наопаки (ВИДЕО/СНИМКИ)

Сръбската фирма, която постави пластмасовото дърво, прие договорът да бъде развален, като великодушно обяви, че въпреки това няма да си го прибере, за да допринесе за празничната украса в края на годината.

Светлините и украсата в града са постоянна тема за шеги.

За Никола Йованович – член на опозиционната дясна Народна партия, е само „върхът на айсбега” на вършеното от общинското мнозинство.
Хит в Русия: Коледни играчки, изрисувани с танкове и изтребители (ВИДЕО)

Прокуратурата съобщи, че разследва случая.
БГНЕС