/ ThinkStock/Getty Images
Удивени потребители засипаха Twitter с доста саркастични коментари относно новия тренд - предлаганите за продажба изкуствени коледни елхи, поставени да висят "с главата надолу", съобщава агенция ЮПИ.
 

Артикулите се предлагат срещу феноменалната цена от 1000 долара във веригите на "Таргет", "Хоум депо", "Уолмарт" и "Колс".
 
Подгответе коледните подаръци отрано (ВИДЕО)

"Това шега ли е или обикновена лудост", пише в един от постовете. Специалистите от своя страна изтъкнаха, че традицията за поставянето на елхите с върха надолу, провесени от тавана, съществува от векове сред някои славянски народи - в Полша, Словакия и Украйна.
 

Разкриха тайната на идеалния коледен подарък

Те символизирали дървото в райската градина и били декорирани с цветя и лакомства като символ на изобилие. "Обратните" елхи често се поставяли над коледната трапеза. Те имали и известно преимущество пред традиционните - децата не могат да достигнат до украсата и тя по-дълго време се запазвала.
 

В Twitter пак коментираха, че славянските народи едва ли са давали по 1000 долара за "обратно" дръвче, каквито са днес цените в големите търговски вериги.
 


За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук

БТА