Израел ракети военни
Израел ракети военни / БГНЕС
Един човек е загинал, а още петима са били ранени при нападение с автомобил, врязал се в петък вечер сред група пешеходци на крайбрежна алея в централната част на Тел Авив, съобщиха израелските власти, цитирани от Ройтерс.

По данни на службата за спешна медицинска помощ "Маген Давид Адом" и шестимата са чуждестранни туристи. По-рано беше съобщено за един загинал и шестима ранени - четирима израелци и двама турист.

Полицейски служител, който се намирал наблизо, дошъл на мястото и видял преобърнал се автомобил. Полицаят "неутрализирал" шофьора, когато той се опитал да извади пистолет, казаха от полицията.

Това беше втора атака с жертви за същия ден, след като две сестри израелки бяха убити на окупирания Западен бряг, когато по колата им била открита стрелба.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху разпореди полицията "да мобилизира всички резервни подразделения на граничната полиция и нареди на Силите за отбрана (Цахал) да мобилизират допълнителни ресурси за справянето с терористичните атаки", съобщиха от канцеларията му.
 
 
Ройтерс, БТА