Кои са спасителите, помогнали на ранените от нападението в Манчестър? Специалният пратеник на NOVA Марина Стоименова се срещна с един от тях. Той е таксиметров шофьор и е спасил десетки хора в злополучната нощ. Карал е хората безплатно до близките болници.

Минута мълчание във Великобритания за жертвите на атентата в Манчестър

На 22 май следобед Боб приключва смяната си и се прибира, за да прекара спокойна вечер със семейството си. Заспива за кратко.

"Телефонът ми полудя. Има група на таксиметровите шофьори, където сме над 200 шофьори. Казаха, че нещо става на арената. Че се чул силен гръми хората бягат от там. Скоро разбрах, че се случва нещо сериозно и че трябва да се организираме, за да караме хората в болниците, до техните хотели и домове”, разказва Боб.

Британската полиция извърши контролирана експлозия в южната част на Манчестър

В същото време разследването на атентата в Манчестър продължава. Полицията съобщи, че е арестувала седми човек. Вече официално е потвърдено, че се разследва терористична мрежа, която стои зад убийството на 22-ма души на концерта на Ариана Гранде.

Освободиха задържаната в Манчестър жена без обвинения (ВИДЕО)

В Либия са били задържани бащата на атентатора и по-малкия му брат, заради връзки с ИДИЛ. По-големият брат на Салман Абеди е арестуван в Манчестър. В друг английски град зад решетките е мъж, който носел съмнителен пакет.

nova.bg