Сергей Собянин
Сергей Собянин / БГНЕС
Настоящият кмет на Москва Сергей Собянин, който е и един от лидерите на управляващата партия „Единна Русия“, безапелационно печели нов мандат, предава ТАСС.

Собянин, който е начело на руската столица от 2010 година, получава 74% от гласовете на избирателите на провелия се в неделя вот.

местни избори Москва
БГНЕС

Протести срещу пенсионна реформа в Русия, твърди се, че има арестувани

На второ място е кандидатът на руските комунисти Вадим Кумин, за когото са гласували 10% от московчани. Останалите кандидати имат под 2%. Резултатът на Собянин е с близо една четвърт по-добър в сравнение с предишните избори през 2013 година.

Министър-председателят на Руската федерация и лидер на управляващата партия „Единна Русия“ Дмитрий Медведев изрази удовлетворението си от постигнатите резултати на партията на редовните местни избори, предава ТАСС.


В Русия се произвеждат избори на различни равнища в 80 региона

Руският премиер Дмитрий Медведев
БГНЕС, архив

„Какви са предварителните резултати? Според мен представянето на партията е съвсем достойно. Партията се представи стабилно и според предварителните данни запазва лидерска позиция в практически всички законодателни органи на субектите на Федерацията, където се проведоха избори“, заяви Медведев пред журналисти в щаба на „Единна Русия“.

„Смятам още, че кандидатите, издигнати от нашата партия, за губернатори и други висши длъжностни лица в субектите на Федерацията, се представиха успешно“, добави руският премиер.
БГНЕС