/ iStock/Getty Images
В опит да намали въздействието върху околната среда, холандската авиокомпания KLM от март 2020 г. ще намали от пет на четири броя полетите от Амстердам до Брюксел.

Вместо това KLM ще купува билети за пътници във влака „Талис“, който покрива същия маршрут между летището Шипол и белгийската столица.

45-минутната „разходка“ на 200 километра е честа цел на кампаниите за опазване на околната среда, които казват, че не е необходимо да се използва самолетът за толкова кратко разстояние.

Провал: Първият норвежки електрически самолет катастрофира (СНИМКА)

"KLM често заявява, че подкрепя замяната на полетите на къси разстояния с влак, стига влаковият продукт да е напълно добра алтернатива по отношение на бързината, надеждността и комфорта за пътниците", заявиха от авиокомпанията.
 


KLM - официално сега част от франко-холандската авиокомпания Air France-KLM - заяви, че "възнамерява постепенно да намали броя на полетите между Брюксел и Шипол" в бъдеще.  Маршрутът често се използва от трансферни пътници, идващи и тръгващи от Шипол, едно от най-големите летища в Европа.

KLM заяви, че идеята е част от неговия план „Лети Отговорно“ за създаване на „по-устойчиво бъдеще за авиацията“, който също така позволява на клиентите да изберат намаляване на вредни емисии.

Все повече хора са с психични разстройства заради мръсния въздух и времето

Това става на фона на нарастваща критика към авиокомпаниите по света заради емисиите на парникови газове, които причиняват климатичните промени, които се увеличават, тъй като все повече хора пътуват в самолети.

KLM, която тази година отбелязва своята 100-годишнина, стартира необичайна кампания в началото на тази година, и ефективно помоли хората да летят по-малко, за да помогнат на околната среда.
БГНЕС