/ / iStock/Getty Images
Джереми Хънт напусна поста на британски външен министър, макар да е получил предложение от новия премиер Борис Джонсън да задържи позицията си в новия кабинет, съобщи Би Би Си.

„Би било огромна чест да продължа работата си като външен министър, но разбирам нуждата новият премиер да може да избере своя екип. Борис Джонсън искрено ми предложи и друг пост, но след 9 години и над 300 правителствени съвещания е време да се завърна на скамейките, от където ще дам пълната си подкрепа за новия премиер“, написа Хънт в Twitter.
 

„Бях министър във всеки един момент, откакто трите ми деца са на този свят. И макар да изглежда странно за човек, който опита да стане премиер (и е ужасно клише), реших, че сега е времето да посрещна най-голямото си предизвикателство – да бъда баща“, допълни Хънт.
 

Той също така благодари на хората от Консервативната партия които са го подкрепили, макар и да е бил аутсайдер.
 

Британската министърка на отбраната Пени Мордонт също обяви днес, че подава оставка и че няма да е част от правителството на Борис Джонсън, предаде Ройтерс.
 

Борис Джонсън официално стана премиер на Великобритания (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Ще стана отново редови депутат, като в това ми качество премиерът ще разполага с цялата ми подкрепа", написа Мордонт в Туитър.

Мордонт е привърженичка на Брекзит и подкрепи опонента на Джонсън Джереми Хънт в борбата за определяне на нов лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания.

Тереза Мей се просълзи, докато си тръгваше от парламента

Британският министър на бизнеса Грег Кларк и министърът на международната търговия Лиъм Фокс също обявиха, че подават оставка, след като Борис Джонсън официално стана премиер.

"Сърдечно поздравявам Борис Джонсън за това, че стана премиер. Той е прав, че ще сформира нов екип за новото правителство", заяви Кларк, който бе един от проевропейските министри в правителството на досегашния премиер Тереза Мей.

Петте най-спешни задачи пред новия лидер на Великобритания

"За съжаление напускам правителството. Ще подкрепям Борис Джонсън и правителството като депутат", каза Лиъм Фокс.
БТА