Хонгконг
Хонгконг / Guliver/Getty Images
Държавните медии разпространиха кадри, показващи военни колони, насочили се към Шънчжън
Китайски сили - очевидно военна полиция, бяха събрани на стадион в град Шънчжън недалеч от автономната територия Хонконг, предаде Франс прес.

Репортер на агенцията - очевидец, информира за "може би хиляди хора с униформи, обкръжени с камиони и бронетранспортьори".
 


Мъжете марширували и се упражнявали в бягане, други обикаляли с мотоциклети стадиона, разположен на по-малко от 7 км от хонконгската граница.

Причините за присъствието им на стадиона не са известни, посочва агенцията. След два месеца продемократични протести в Хонконг Пекин отправя през последните дни сигнали, че може да се намеси, за да възстанови реда в бившата британска колония.

Тръмп се надява, че никой няма да бъде убит на протестите в Хонконг (ВИДЕО)Държавните медии разпространиха кадри, показващи военни колони, насочили се към Шънчжън.

Някои демонстрации бяха съпроводени с насилие и комунистическият режим обвини вчера, че действията им "наподобяват тероризъм".

Китайската армия разполага с многохиляден гарнизон в Хонконг, но не е предвидено да се меси във вътрешните работи на автономния район. Това обаче може да стане по молба на местните власти, уточнява АФП.
 
БТА